Internet Hepi Plejs

Rezultat iskanja slik za KELLY MARIE TRAN

Kelly Marie Tran, ki je trenutno najbolj znana po vlogi bojevnice Rose Tico v spektaklu The Last Jedi, je pred nekaj dnevni zaradi pogostih napadov spletnih nadlegovalcev izbrisala vse objave na spletnem omrežju Instagram. Njeno dejanje je znova sprožilo debate o ravni kulture na internetu, cyberhuliganstvu ter toksičnem fanatizmu med oboževalci franšize Star Wars, katere je omenjeni film TLJ iz takšnih ali drugačnih razlogov ujezil. Na tem mestu bi od mene pričakovali, da se bom prelevil v dežurnega moralista in začel pridigati o tem, kako moramo vse svoje moči usmeriti v bitko proti spletnim kretenom, ki nadlegujejo znane ljudi, jih obkladajo z rasističnimi / seksističnimi žaljivkami ter pošiljajo v pekel, ker so sodelovali pri nečem, česar sami ne odobravajo.

Rezultat iskanja slik za CYBERBULLYING

Tega seveda ne bom storil iz več razlogov. Prvi je ta, da se mi zdi malce smešno, da javnost skoči v zrak in začne debatirati o nevarnosti spletnega huliganstva in primitivizma šele tedaj, ko tarče postanejo zvezdniki, kot da pred tem ne bi obstajalo celo desetletje podobnih / hujših primerov. Nekaj statističnih podatkov; 35% ameriških najstnikov je bilo v zadnjih dveh letih podvrženih ustrahovanju preko interneta, tretjina le teh zaradi pritiska in pomanjkanja pomoči stori tudi samomor. Te številke se večino ljudi žal ne dotaknejo, so pa zato toliko bolj prizadeti ob novici, da je neka zvezdnica zaradi žaljivih komentarjev in nadlegovanja bila prisiljena izbrisati vse objave na Instagramu. Ali pa če nekemu režiserju za rojstni dan par debilov pošlje žaljiv tvit.

Povezana slikaSedaj pridemo do drugega razloga za mojo odrekanje politično korektnemu pridiganju; zvenel bom nekoliko surovo, vendar recimo bobu bob; vsakdo, ki meni, da je internet pravljični prostor z možnostjo negovanja konstruktivnih debat, bi si moral v žilo vbrizgniti konkretno dozo realnosti. Internet je že vrsto let pomilovanja vredna greznica različnih idiotov, katerim anonimnost omogoča, da se lahko brezskrbno petelinijo, žalijo vsakogar, ki jim pride naproti in si s tem pumpajo ego. S takšnimi osebki je praktično nemogoče navezati razumen dialog, saj si tega sploh ne želijo. Njihov edini cilj je bodisi ustrahovanje bodisi ustvarjanje občutka, da so nezmotljivi. Njih ne zanimajo druga mnenja, saj so prepričani, da imajo samo oni prav. Če potegnem črto; ljudje bi se morali zavedati, da je internet poln neprištevnih osebkov, ki morajo svoje frustracije nad življenjem izlivati preko žaljivih objav, edino zdravilo pa predstavlja ignoranca, v skrajnem primeru tudi blokiranje in prijava uporabnika.

Rezultat iskanja slik za bully game

Internet je prostor z mnogo koristnimi informacijami, hkrati pa tudi poligon za različne nesamozavestne osebke, ki iščejo smisel življenja v ustrahovanju drugih. Huliganstvo preko spleta je pereč problem, ki pa se ne začne in konča pri hollywoodskih zvezdnikih, katere na dolgi rok takšni incidenti ne prizadanejo, saj imajo za seboj horde oboževalcev in podpornikov. Tega pa večina žrtev omenjenega huliganstva nima in so ravno zaradi tega še bolj potrebni pomoči.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s