Državljanu K. se v glavi suka

Če ste v zadnjem letu dni na televiziji večkrat uzrli sikajočega starca z rdečo kapico, ki nastope pred kamero pomotoma dojema kot histerično udrihanje po šanku, potem ste najverjetneje imeli čast spremljati križarski pohod Vilija Kovačiča oz. državljana K., kot se sam rad imenuje. Pretežno desničarski aktivist in vodja društva Davkoplačevalci se ne damo že od najave amcibioznega vladnega projekta gradnje drugega tira med Divačo in Koprom protestira zoper njegovo realizacijo. V okviru tega je tudi uspel sprožiti kar dva referenduma, vendar se je v obeh primerih ljudstvo izreklo ZA gradnjo drugega tira in državljan K. je moral priznati poraz. Ups, se opravičujem… Vili ni nikoli priznal poraza, saj je tako prvič kot drugič napovedal pritožbo zoper rezultat referenduma in po vseh možnih medijih bentil čez domnevne nepravilnosti pri glasovanju, kršenja raznih pravic ter fantomskih stricih iz ozadja, ki naj bi prali možgane volivcev in jih zapeljali k sprejemanju napačnih odločitev.

Rezultat iskanja slik za vili kovačičObičajno skušam biti do ljudi z drugačnimi mnenji vljuden in razumevajoč, toda v primeru jeznega Vilija se ne morem znebiti občutka, da bi mu bolj kot ukvarjanje s politiko koristilo obiskovanje kakšnega strokovnjaka za mirnejše živce. Ne samo, da državljan K. vsakodnevno trosi neumnosti in ni zmožen podati nobenega argumenta, ne da bi od tem izpadel kot ostarel kolerik, bistveno hujše je to, da stric sploh ne razume politične ureditve države, kateri pripada in tiste, za katere se bojda zavzema (davkoplačevalce, namreč), obravnava kot bedake.  Kovačič je namreč že dvakrat uspel izsiliti razpis referenduma za temo, ki večino državljanov sploh ne interesira, hkrati pa je v obeh primerih izrazil nezadovoljstvo nad končnim izidom, kateremu je sledila zahteva, da se referendum razveljavi. In ravno tu se postavlja najbolj absurdno vprašanje; zakaj Kovačič vse svoje moči vlaga v izpeljavo referenduma, če potem njegov rezultat razglasi za nelegitimen? Zakaj Kovačič od državljanov zahteva, da se udeležijo referenduma in izrazijo svojo voljo, če te sploh ne upošteva? Zakak Kovačič zapravlja svoj in naš dragocen čas z referendumi, za katere že vnaprej ve, da bodo neuspešni in da jih bo razveljavil? Ali ni skrajno idiotsko, da človek, ki predstavlja davkoplačevalce, brezglavo zapravlja njihov denar za referendume, na katerih želi izsiliti zgolj svojo voljo? Je to zate demokracija, državljan K.?

Rezultat iskanja slik za vili kovačič

Kovačič si je celotno državo vzel za talko. Postavil se je v kožo človeka, ki izsiljuje državljane in jim obljublja, da jim bo dal mir šele takrat, ko bodo klonili njegovi volji. V normalni državi bi takšnim osebkom že zdavnaj pokazali vrata, pri nas pa se jih žal še naprej tolerira ali celo podpira. Kovačič je v političnem smislu sprevržena osebnost, ki ne razume najbolj osnovnih pojmov demokracije in deluje kot razvajen otročaj, ki se trmasto meče po tleh ter cmeri, dokler mu starši naposled ne kupijo željene lizike.

Državljanu K. je pacient, mi pa njegove fobije.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s