Zlate Maline brez vsebine

Povezana slika

Če ste vsaj približno na tekočem s podeljevanjem nagrad v filmski industriji, potem vam “priznanja” Zlata Malina verjetno ni treba posebej predstavljati; gre za ceremonijo, ki se odvija vsako leto pred podelitvijo Oskarjev in na kateri “nagrajujejo” najslabše filme lanskega leta. Dogodek je že od samega začetka mišljen kot nekakšna zajebancija, kot posmehovanje res obupnim izdelkom sedme umetnosti, včasih pa so Maline bile tudi prizorišče samoironičnega humorja kot npr. v primeru igralk Halle Berry, ki je za svojo vlogo v filmu Catwoman prejela Malino in jo na zabavo vseh tudi solzno sprejela. Če potegnemo sklep; Zlate Maline nihče ne jemlje resno, so zgolj priložnost, da se ljudje znova nasmejijo smetem, katere so minulo leto morali prenašati na velikem platnu.

Rezultat iskanja slik za the mummy 2017 poster

Pa vendar vsaka, še tako dobra šala slej ko prej zvodeni, če jo ne uspeš razviti v nekaj več, kar pa Malinam zadnja leta ne uspeva najbolje. Tudi najbolj cinični filmski navdušenci, ki uživajo v zlivanju gnojnice po slabih filmih, so namreč mnenja, da so se Zlate Maline v zadnjih letih spremenile v en sam nedomiselni dolgčas. Dovolj je že, če pogledamo izbiro kandidatov za najslabši film leta 2017; The Emoji Movie, Baywatch, The Mummy, Fifty Shades Darker in Transformers: The Last Knight. Ali bi lahko našteli bolj predvidljivo in lenobno izbiro, kot je tale? Ne rečem, da omenjeni filmi niso zanič, ampak takšne izbire več kot očitno kažejo na to, da Malinam primanjkuje domišljije in napora za iskanje kakšnih bolj izvirnih idej. Problem je seveda v tem, da so takšni filmi preveč enostavne tarče za norčevanje. Vse, kar Maline skušajo, je to, da zbijajo zlajane šale na račun tega, kako butast je izgledal Tom Cruise v filmu The Mummy. Ali pa da je Zac Efron totalni kreten v komediji Baywatch. Ali pa da ima The Emoji Movie ogromno šal o drekcih. Tovrstne šale smo slišali že stokrat in so slej ko prej postale dolgočasne, Maline pa jih zgolj lenobno ponavljajo, ker se organizatorjem niti ne ljubi biti domiseln.

Rezultat iskanja slik za emoji movie

Drugi problem pa je v tem, da Maline izbirajo filme, ki niso nujno zanič, so pa sprožili nemalo ogorčenja med kritiki in gledalci. Lansko leto se je to zgodilo filmu Mother!, ki je razdelil javnost, Maline pa so nominirale Jennifer Lawrence za najslabšo igralko. Zakaj? Ne zaradi njene igre, ampak zaradi zloglasnosti filma, kar je popolni absurd. Maline so se takšnih potez posluževale tudi v preteklosti in ne boste verjeli, kateri filmi so se v različnih kategorijah znašli med nominiranci; The Shining, Scarface, Blair Witch Project, Batman Returns, The Thing in Demolition Man. Mislim, da je to več kot zgovoren dokaz, da Maline obupano sledijo tistemu, kar je popularno, medtem ko so smeti tipa Birdemic, Troll 2 in animiranka The Legend of Titanic mirno spuščene skozi, ker v času izida ne bi dosegle takšnega odziva kot pri raznih blockbusterjih.

Je torej napočil čas, da Zlate Maline zaprejo svoja vrata? Vsekakor in to čim prej.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s